Vezi cum susține rețeaua feroviară belgiană construcția palatelor din România

hoti_de_cupru
hoti_de_cupru

Palatele din România, construite grație Societăţii Naţionale a Căilor Ferate Belgiene (SNCB), a preluat, marți, site-ul lavenir.net, o declarație a unui magistrat belgian, făcută în cadrul ultimei audieri din cazul unui recent furt de cabluri. Potrivit magistratului de la Parchetul din Charleroi, furtul cablurilor feroviare nu produc numai daune financiare SNCB, dar pun în pericol și siguranța oamenilor, inclusiv a hoților.  

Procurorul belgian Philippe Dujardin, de la Parchetul din Charleroi, a afirmat în timpul unei audieri că, în România, se construiesc case somptuoase cu banii proveniți din furturile cablurilor din SNCB. Magistratul consideră că, în Belgia, hoții de cabluri veniți din Europa de Est sunt foarte bine organizați în bande.

"Ceea ce interceptăm este doar ceva neînsemnat. În România, cartiere întregi sunt construite cu bani ai Societăţii Naţionale a Căilor Ferate Belgiene (SNCB). Acestea sunt zone scăpate de sub controlul autorităţilor unde s-au instalat liderii unor veritabile grupări mafiote", a precizat magistratul, care cunoaște foarte bine problema şi nu ezită să ceară pedepse grele atunci când suspecţii sunt deferiţi Tribunalului Corecţional.

O serie de măsuri au fost deja instituite în Belgia pentru a stopa furturile cablurilor feroviare, insuficiente, din păcate.

"În 2009, un ordin ministerial a interzis tranzacţiile în bani lichizi la centrele de colectare a fierului vechi", a explicat Dujardin. "O scădere semnificativă a fost înregistrată în lunile următoare, dar, între timp, ordinul a fost retras. A rămas doar cel din 2011 care îi obligă pe cumpărătorii de metale să noteze datele de identitate ale vânzătorului. Dar nu este suficient", a spus el, notând faptul că  întreruperea curentului în reţeaua feroviară a SNCB nu are doar consecinţe financiare, ci prezintă cauza întârzierii navetiştilor sau poate conduce la apariţia unor catastrofe.

"Aceasta poate deregla trecerile la nivel cu calea ferată, macazurile sau mai poate provoca apariţia curenţilor vagabonzi, care pot ajunge până la gări şi să electrocuteze oameni. Chiar şi hoţii îşi riscă viaţa", concluzionează magistratul, care este foarte hotărât să-i urmărească pe hoţii implicaţi în furturi de cablu.

Declarațiile magistratului au fost făcute, după ce, în urmă cu o zi, un inspector belgian a deschis focul și a rănit unul dintre cei trei suspecți, suspicionați de furtul cablurilor feroviare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel