Vezi cum se construiește podul care scurtează drumul spre mare

Macaraua plutitoare Neptun a montat o parte din tablierul metalic al noului pod de peste Canalul Dunăre - Marea Neagră din zona Portului Constanţa.

Compania Grup Servicii Petroliere, deţinută de omul de afaceri Gabriel Comănescu, a finalizat montarea primelor 600 de tone de tablier metalic din podul de peste Canalul Dunăre – Marea Neagră de la kilometrul 0 + 540. Lungimea totală a pieselor instalate este de 58 de metri. Ele au fost ridicate de macaraua plutitoare Neptun ce are o capacitate de ridicare de 1.800 de tone. Anterior, aceeaşi macara montase unul din pilonii mici ai podului, o piesă ce cântăreşte 32 de tone şi se ridică la o înălţime de 17 metri deasupra nivelului mării, scrie economica.net.

Ce urmează

Pasul următor este montajul tablierului similar de pe malul de nord al Canalului, în zona Poarta 9 Portul Constanţa. Tehnologia de montaj dinspre apă este o premieră în România, fiind elaborată de către societățile Apolodor Comimpex SRL București și TGT Constanța, în colaborare cu consultantul de specialitate SC Luca Way București.

Cel mai mare pod hobanat din România

Podul rutier la km 0+540 al Canalului Dunăre – Marea Neagră, proiectat de catre SC Search Corporation Ltd București, are o structură de tip hobanat și va fi cel mai mare pod de acest gen din România. Podul rutier va avea o lungime totală de 360 metri, o deschidere centrală de 200 metri, iar lățimea podului va fi de 17,4 metri, permițând circulația pe 4 benzi. Înălțimea liberă sub tablierul podului în axul Canalului Dunăre – Marea Neagră va fi de 18,4 metri.

Pilonii de pe maluri, care vor susține tablierul podului prin fascicule de hobane, vor avea o înălțime de 66 metri deasupra nivelului mării.

Variantă pentru Eforie Nord

Realizarea acestui pod va determina conexiunea directă dinspre Austostrada A2 și A4 spre zona de sud a Portului Constanța, precum și o variantă de acces spre Eforie Nord, evitându-se traversarea localității Agigea și implicit a podului actual peste Canalul Dunăre – Marea Neagră. Traficul spre sudul litoralului va fi astfel decongestionat, separându-se traficul greu de celelalte autovehicule.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel