Vezi cum îl caracterizează Olivier Maingain pe Van Rompuy, președintele CE

Herman-Van-Rompuy dc
Herman-Van-Rompuy dc

Preşedintele Frontului Democratic al Francofonilor (FDF), Olivier Maingain, l-a numit duminică - la un miting electoral al formaţiunii sale - pe preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, “european ziua, dar un naţionalist flamand noaptea şi în week-end,“ relatează Le Soir şi La Derniere Heure, citaţi de Agerpres.

[caption id="attachment_235817" align="alignleft" width="276"] Foto: Reuters[/caption]

Preşedintele FDF a spus despre Herman von Rumpuy că “este poate european ziua, dar un naţionalist flamand noaptea şi în week-end, când merge la Gordel /eveniment sportiv tradiţional flamand desfăşurat în prima sâmbătă din septembrie/ cu TAK, VMO, Vlaams Belang şi N-VA.“ “Şi ce să mai spunem de dna /Geertrui Windels/ Van Rompuy, care primeşte pe lista sa din Rhode-Saint-Genese candidaţi care au făcut declaraţii abjecte şi de incitare la ură, venind din rândurile celor mai extremişti flamanzi,“ a declarat liderul FDF, referindu-se la Ludo De Becker, un fost membru al Vlaams Belang ce s-a alăturat recent rândurilor partidului separatist flamand N-VA (Noua Alianţă Flamandă). În faţa a aproximativ 400 de susţinători adunaţi la centrul cultural din Woluwe-Saint-Pierre, dl Maingain a adăugat că Partidele francofone asociate acordului instituţional sunt pe cale să piardă cursa cu separatiştii şi confederaliştii. Despre aceleaşi partide, politicianul belgian a mai spus că au sacrificat interesele fundamentale ale francofonilor de la periferia Bruxellesului şi din Valonia până în punctul în care prosperitatea le este pusă în pericol. Preşedintele FDF a menţionat că toate partidele “au rulat covorul în faţa N-VA,“ cu excepţia grupării sale.

Însă Didier Gosuin, liderul aleşilor FDF din parlamentul regiunii Bruxelles, nu-i împărtăşeşte opiniile lui Olivier Maingain. Acesta crede că partidele francofone nu trebuie să caute un duşman în N-VA, ci în incapacitatea lor de a adopta o strategie pentru valoni şi bruxellezi. “Aş putea să vă spun ca /Guy/ Verhofstadt că N-VA este extrema dreaptă... Dar duşmanul nostru nu este acesta, ci incapacitatea noastră de a face o bună analiză a situaţiei francofonilor şi de a avea o strategie,“ a declarat dl Gosuin. Federaţia Valonia-Bruxelles nu va fi decât o abstracţie “atâta timp cât nu vom fi capabili să ne analizăm slăbiciunile şi să acţionăm în consecinţă“. Eşecul acestei federaţii este creşterea ratei şomajului, la Bruxelles, de la 17,4% în 2010 la peste 20% în 2012, cu un procent de aproape 40 în rândul tinerilor, a explicat Didier Gosuin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel