Cum este caracterizat Diaconescu de către Associated Press

dan_diaconescu
dan_diaconescu

Dan Diaconescu a intrat în atenția presei străine datorită rolului pe care îl are pe scena politică. Însă, descrierile nu sunt  măgulitoare.  Associated Press îl descrie pe liderul PP-DD drept „un arivist nesofisticat din sud, cu dinţii stricaţi”, anchetat pentru fraudă, însă cu reale şanse să fie o voce importantă în politica românească.

„Magnatul media Dan Diaconescu conduce un Rolls Royce alb, arată ca un vânzător de maşini epuizat în jacheta sa violet strălucitoare, promite să creeze mii de locuri de muncă şi a ajuns un jucător-cheie în alegerile parlamentare aprig contestate”, aşa îşi începe cunoscuta agenţie de presă Associated Press analiza despre patronul OTV, pe care îl numeşte „un fel de Oprah Winfrey a României. "Milionarul cu păr grizonant din sudul ţării, gazdă a unui talk-show de televiziune, pare să mizeze pe ampla nemulţumire faţă de partidele politice tradiţionale considerate arogante şi corupte”, continuă analiza AP, citată de Adevărul.

Liderul PP-DD este criticat în mod frecvent de politicienii cunoscuţi ca fiind un arivist nesofisticat din sud, ale cărui talk-show-uri de la OTV - cu sloganul ”Senzaţional şi în direct” - l-au transformat în star. Însă, cel mai probabil, va fi o voce centrală în noul Parlament. Este de aşteptat ca aliaţii lui Băsescu să se bazeze pe sprijinul său, sublinează AP.

Agenţia americană de presă aminteşte că Diaconescu este anchetat pentru două cazuri legate de fraudă, pe care patronul OTV le neagă  şi susţine că ştie mai bine decât majoritatea guvernanţilor să facă afaceri.

Partidul său populist, care a fost creat în urmă cu doar doi ani, este cotat în sondaje cu 15%, imediat în urma aliaţilor lui Băsescu, Alianţa România Dreaptă, un nou grup de partide de centru-dreapta, ajunse impopulare din cauza măsurilor de austeritate din trecut şi a suspiciunilor de nepotism, consemnează AP.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel