Vezi cine este noul şef al Statului Major General

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, luni, decretul privind numirea generalului-maior Ştefan Dănilă în funcţia de şef al Statului Major General, informează Preşedinţia.

Anterior, surse militare precizaseră că generalul-maior de flotilă aeriană Ştefan Dănilă va deveni şeful SMG , înlocuindu-l din funcţie pe amiralul Gheorghe Marin, informează Mediafax

Dănilă, unul dintre cei mai tineri generali din Armata română, are 45 de ani, este căsătorit şi are o fiică. El s-a născut la 14 mai 1965 şi a absolvit Liceul Militar "Ştefan cel Mare" din Câmpulung Moldovenesc, după care a urmat cursurile Şcolii Militare de Ofiţeri de Aviaţie "Aurel Vlaicu" şi a devenit pilot militar.

Între anii 2005-2008, a îndeplinit funcţia de şef secţie metodica pregătirii de zbor în Statul Major al Forţelor Aeriene. În aprilie 2008, a fost numit comandant al Bazei 95 Aeriene, iar în septembrie, acelaşi an, comandant al Bazei (Flotilei) 90 Transport Aerian.

A obţinut succesiv calificările de pilot şi instructor de zbor pe avionul de luptă, iar din anul 2009 a început zborul pe avionul de transport C-130 Hercules. La 25 octombrie 2009, a fost avansat la gradul de general de flotilă aeriană. Dănilă a fost din nou înaintat în grad la 29 noiembrie 2010.

De la 1 octombrie 2010, a început activitatea în Statul Major General, îndeplinind funcţia actuală.

Dănilă a primit de-a lungul timpului mai multe decoraţii, cele mai imporante fiind Ordinul "Steaua României" în grad de Cavaler şi Ordinul "Virtutea aeronautică" în grad de Cavaler.

Mandatul amiralului Gheorghe Marin la conducerea SMG a fost prelungit în vara lui 2010 şi se încheie la 1 ianuarie 2011.

În vârstă de 58 de ani, amiralul Gheorghe Marin a fost numit, la 13 septembrie 2006, în funcţia de şef al Statului Major General al Armatei Române, prin decret semnat de preşedintele Traian Băsescu.

De altfel, şeful SMG a fost coleg de facultate cu preşedintele Traian Băsescu la Institutul de Marină "Mircea Cel Bătrân".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel