Vezi cele patru variante de decizie în cazul dosarului Zambaccian

6 ianuarie 2014, zi decisivă pentru Adrian Năstase. Fostul premier așteaptă achitare, însă există patru variante de decizie ale magistraților. 

ciocan justitiePrima variantă este cea a ACHITĂRII, sperată de Adrian Năstase. Această variantă presupune ca Înalta Curte să admită recursul lui Adrian Năstase și să anuleze condamnarea, respingând acuzaţiile de luare de mită şi șantaj.

A doua variantă este refacerea dosarului și presupune ca instanța să admită recursul fostului premier, să anuleze condamnarea și să decidă rejudecarea dosarului.

A treia variantă este menţinerea primei decizii, care presupune ca ÎCCJ să respingă recursul lui Adrian Năstase şi pe cel al DNA. În acest caz, judecătorii menţin pedepsele decise în prima instanţă- trei ani de închisoare cu suspendare. Însă, cum fostul premier este eliberat condiţionat, suspendarea pedepsei va fi revocată și Adrian Năstase se întoarce după gratii.

Ultima variantă este admiterea recursului DNA și presupune ca judecătorii să decidă pedepse mai mari sau cu executare pentru soţii Năstase. Și în acest caz, fostul premier se întoarce în spatele gratiilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel