Vezi ce spune Andronescu despre moțiunea PDL pe educație

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, susține că prin moțiunea simplă pe educație depusă marți de PDL, va avea ocazia de a explica ce se întamplă în sistemul de învățământ.

Într-o conferință de presă organizată marți la Cluj, ministrul educației a declarat că parlamentarii care vor participa la dezbaterea moţiunii simple a PDL au şansa să devină "puncte de sprijin în demersurile pe care trebuie să le facem pentru educaţie", conform Mediafax.

"Moţiunea simplă pe educaţie depusă de PDL este un demers democratic, prevăzut de Constituţie, pe care îl privesc cu toată deschiderea. Am considerat întotdeauna că o moţiune este un moment în care Parlamentul se poate apleca asupra unui domeniu de interes major pentru ţară", a declarat Ecaterina Andronescu. Aceasta a adăugat că, astfel, are posibilitatea de a relata despre ce a făcut și ce a găsit în învățământ de când a devenit ministru.

În cadrul unei conferințe de presă organizată duminică, ministrul a susținut că va răspunde cu fapte concrete moțiunii depuse de PDL. "Eu sunt la Ministerul Educaţiei de două luni de zile, cred că am făcut în aceste două luni suficient de multe lucruri pe care le puteam face în două luni, încât să pot să răspund de ce le-am făcut şi să şi spun ce am făcut”, informează evenimentul.ro.

"Nu numai despre clasa pregătitoare am ce spune, ci şi despre bacalaureatul profesional şi nu înţeleg de ce îi deranjează pe cei din opoziţie această soluţie. Voi da explicaţiile necesare", a spus Ministrul Educaţiei.

Prin depunerea moţiunii simple pe educaţie intitulată "Brambureala din Educaţie duce la plagiat şi eşec şcolar", PDL solicită renunțarea la bacalaureatul profesional, revenirea clasei pregătitoare la gradiniță, dar și demisia ministrului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel