Vezi ce plan secret va fi pus în aplicare de Pentagon

pentagon
pentagon

Americanii au anunțat că Pentagonul vrea să trimită spioni în întreaga lume ca parte a unui plan ambițios de mărire a efectivelor. Cei de la Pentagon vor să pună la punct un sistem la fel de mare care să rivalizeze cu CIA-ul, scriu jurnaliștii de la Washington Post.

 Proiectul este menit să transforme DIA (Defence Intelligence Agency), dominată în ultimul deceniu de două războaie, într-un serviciu de spionaj care să fie aliat cu CIA şi cu unităţile militare de comando.

 Astfel, în slujba DIA vor intra 1.600 de spioni în întreaga lume, care vor fi atât ataşaţi militari, cât şi ofiţeri care nu vor lucra sub acoperire.

 Principalele teatre de operare în care vor fi trimişi aceşti spioni sunt Africa, Coreea de Nord, Iran, dar şi China.

Pentagonul, sediul central al Departamentului Apărării, este una dintre cele mai mari clădiri de birouri din lume. Este de două ori mai mare decât Merchandise Mart din Chicago și are o suprafață folosibilă de trei ori mai mare decât cea a Empire State Building din New York. Capitoliul Național al americanilor ar încăpea în oricare dintre cele cinci secțiuni ale clădirii. Există puțini americani care să nu știe de Pentagon. Dintre aceștia, mulți urmăresc știrile despre proiectele de apărare inițiate în această clădire.

În fapt, Pentagonul este un oraș în sine. Aproximativ 23.000 de angajați, cadre militare și civili, contribuie la planificare și execuția planurilor de apărare a SUA. Aceștia vin zilnic din Washington, D.C. și din suburbiile orașului, folosind cei peste 45 km de drumuri de acces, încorporând benzi expres pentru autobuze și unul dintre cele mai noi sisteme de metrou din țară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel