Vezi când ar putea începe operațiunile militare în Siria

siria
siria

Potrivit unor surse de la Washington, operaţiunile militare ar putea începe joi. Conform jurnaliştilor americani, ar urma să fie folosite rachete lansate de pe navele de război sau bombardiere cu rază mare de acţiune.

Statele Unite şi aliaţii săi se pregătesc de o acţiune militară în Siria. Preşedintele american Barack Obama a dat asigurări că nu urmăreşte să-l răstoarne pe Bashar al-Assad de la putere. România va fi alături de aliaţii săi, potrivit unei declaraţii făcute de preşedintele Traian Băsescu. Rusia, care rămâne de partea Damascului, a început deja să-şi repatrieze cetăţeni din Siria.

Mulţi sirieni sunt de acord cu o intervenţie internaţională. Printre Abu Ali, membru al opoziţiei siriene, care a declarat: ”Sperăm că orice, din orice naţiune, fie ea arabă sau occidentală, să atace acest regim şi să se elibereze de tirania sa şi de atacuri brutale”. „Statul Israel este pregătit pentru orice scenariu. Nu suntem implicaţi în războiul civil din Siria, dar dacă detectăm orice încercare de a ne răni, vom reacţiona, şi vom reacţiona dur”, a afirmat primul ministru al Israelului, Benjamin Netanyahu, potrivit digi24.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel