VETERINARII, PROTEST: Sănătatea publică din România, în REAL PERICOL- Document

Colegiul Medicilor Veterinari anunță acțiuni de protest, luni, 26 martie 2018. 

Colegiul Medicilor Veterinari din România este o organizație profesională ce reprezintă 12.000 de membri. Manifestarea de luni are loc între 12:00 și 15:00 în spatele monumentului ”Aripi” de la Piața Presei. 

[citeste si]

Mitingul are rolul de a aduce în atenția ANSVSA, Guvernului și Parlamentului României problemele majore cu care se confruntă medicii veterinari, probleme ce pun în pericol sănătatea publică. 

Medicii veterinari scriu că-n contextul legislativ actual e din ce în ce mai dificil să-și exercite profesia de medic veterinar, ”cu toată demnitatea și responsabilitatea pe care le presupune, ajungând până la limita malpraxis-ului”. 

REAL PERICOL

Ei solicită amendarea legii pentru aprobarea OUG 70/2017, retrimisă de către președinte pentru reexaminare Parlamentului. Dacă nu va fi amendată potrivit CJUE, medicii veterinari susțin că ”sănătatea publică din România va fi într-un real pericol”. Ei mai susțin că această lege permite oricui să deschidă o farmacie veterinară și să comercializeze produse pentru uz veterinar, oricine poate cumpăra și administra medicamente animalului. Aceste măsuri nu doar ar pune în pericol schimburile comerciale cu UE, dar și exporturile de animale în alte țări. 

VEZI AICI DOCUMENTUL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel