Veterinarii, avertisment despre câinii din rasa Pug: O viaţă de durere...

Fotografie creată de Steshka Willems, de la Pexels
Fotografie creată de Steshka Willems, de la Pexels

Cu faţa turtită şi nasul plin de riduri, câinii din rasa Pug au devenit favoriţii iubitorilor de animale. 

Printre cei mai celebri oameni care au astfel de câini se numără Paris Hilton, Gerard Butler sau vlogeriţa Zoe Sugg. 

Medicii veterinari, însă, fac apel la oameni să nu mai cumpere câini din această rasă, după un studiu care arată că această rasă suferă de boli grave. 

Câinii din rasa Pug au mai multe şanse să sufere de boli de ochi, de piele sau respiratorii decât orice altă rasă, potrivit veterinarilor de la Colegiul Veterinar Regal din Marea Britanie. 

"Studiul arată că fix caracteristicile care îi fac atât de atrăgători pentru oameni sunt cele care le compromit sănătatea. Asta duce la o viaţă de durere pentru ei", a declarat şi Justine Shotton, preşedintele Asociaţiei Veterinare Britanice, conform Daily Mail.

De altfel, caracteristicile vizuale ale câinilor Pug nu au evoluat natural, ci sunt rezultatul înmulţirii selective. 

"Câinii Pug au devenit extrem de populari în Marea Britanie în ultimele decenii, dar nu numai. Această rasă are acea faţă turtită pe care mulţi oameni o consideră drăguţă, dar tocmai acea faţă este legată de multe probleme serioase de sănătate. De aceea, creşte îngrijorarea privitoare la bunăstarea acestor câini", se arată în studiul publical în Canine Medicine and Genetics. 

Câinii Pug ar fi în categoria de risc pentru 23 din 40 de boli comune câinilor. Conform aceluiaşi studiu, câinii cu faţa turtită, aşa cum sunt cei din rasa Pug, au şi cea mai mică speranţă de viaţă, sub 7 ani şi jumătate. 

De ce dă câinele din coadă şi de ce stă tot timpul după stăpân. Indiciile care îţi arată ce simte cel mai bun prieten al omului

1. Datul din coadă 

 

Mulţi dintre noi asociem datul din coadă cu un câine fericit, dar nu este mereu cazul. Deşi poate fi şi un semn al fericirii, datul din coadă poate fi şi un semn al supra-stimulării, al frustrării sau poate arată că animalul doar analizează ce este în faţa sa. 

Conform Daily Mail, dacă patrupedul dă din coadă dintr-o parte în alta, dar pare tensionat şi nu îşi mişcă şi alte părţi din corp, este pentru că se simt supra-stimulaţi şi ar trebui lăsaţi în pace. Dacă mişcarea cozii este tot dintr-o parte în alta, dar lentă, atunci câinele este calm, dar îşi analizează următoarea mişcare. 

Abia mişcatul cozii precum elicele de elicopter reprezintă un semn clar de prietenie. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel