Veterinar: A început masacrul. Îl fac oameni care nu sunt "de meserie"

Sursă foto: larevista.ro
Sursă foto: larevista.ro

Medicul veterinar Adam Zoltan a explicat de ce legea maidanezilor este una greșită și cum reacționează organismul unui câine atunci când este eutanasiat. Veterinarul nu crede că eutanasierea câinilor în masă se va face prin anestezie și injecție letală. 

[caption id="attachment_366821" align="aligncenter" width="640"] Sursă foto: larevista.ro[/caption]

Adam Zoltan a declarat, într-un interviu pentru larevista.ro, că legea maidanezilor "E o greșeală. Problema trebuia rezolvată cu totul altfel. Legi existau, bani au fost, dar i-au împărțit băieții. Eu sunt de acord, la urma urmei, și cu eutanasierea câinilor, dar numai când am să văd că cei care au fost răspunzători de situația lor merg la pușcărie. Cineva trebuie să răspundă, și nu câinii sunt cei care trebuie să facă asta. E cel mai ușor să te răzbuni pe cel care nu are putere să se apere. Dar partea proastă e că, odată cu eutanasierea câinilor, li se ia jucăria băieților, care nu mai pot face bani. Nu sunt pentru eutanasie, pentru că e o decizie unilaterală – eu iau decizia să omor un câine, deși nu am niciun drept. Fiecare zi e un dar pe care Dumnezeu l-a dat ființelor pe care le-a creat".

Eutanasia, ultima soluție

Medicul a explicat în ce condiții face eutanasia: "o fac doar în situațiile în care pur și simplu nu am altă soluție, în care nu ar avea rost să prelungesc suferința unui animal, și doar cu acordul stăpânului, evident. Și întotdeauna fac o anestezie generală. Doar în acel somn profund îi fac injecția care-l salvează de la suferință inutilă".

"Totul e să fie bănuțul luat și cazul rezolvat"

Adam Zoltan a explicat că substanța care se injectează după anestezie se numește T61. Întrebat care este senzația pe care i-o dă câinelui, el a răspuns: "Mi-e greu să mă gândesc la asta… Nu e o senzație deloc plăcută să fii conștient, să simți dintr-o dată că ți se face rău, că nu ai aer, să te sperii pentru că nu știi ce ai… Ca medic, trebuie să o faci elegant, dacă tot ești obligat s-o faci. Măcar în ultimul ceas să-l scutești pe acel animal nevinovat de orice suferință. Dar, dacă vor fi eutanasiați câinii din București, mă îndoiesc că le va face cineva anestezie generală. Pe hârtie, da, se vor face de toate! Dar, în realitate, probabil că vor fi strangulați, loviți cu bâta în cap… Deja a început masacrul ăsta, și-l fac oameni care nu sunt "de meserie". Totul e să fie bănuțul luat și cazul rezolvat. N-aș vrea să știu ce se va întâmpla cu acei câini și cum vor muri".

În cât timp moare un câine...

Medicul a explicat că timpul în care un câine moare "depinde de afecțiunea lui. Acum nu va fi vorba de animale bolnave, pentru că în cea mai mare parte sunt câini sănătoși. Un câine bolnav se stinge mai rapid, unul sănătos sigur că se chinuie mai mult. Dacă se face intravenos, efectul este mai rapid, iar cantitatea care trebuie folosită este mai mică".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel