Veteranul Emil Veţeleanu, umilit de 1 decembrie, va fi făcut cetăţean de onoare al Râmnicului

Veteran umilit de 1 decembrie
Veteran umilit de 1 decembrie

Unul dintre cei mai vârstnici veterani de război din Vâlcea, Emil Veţeleanu, supravieţuitor al luptelor de la Cotul Donului, va primi titlul de cetăţean de onoare al municipiului luna viitoare, când va împlini vârsta de 101 ani, a anunţat joi, edilul Mircia Gutău, potrivit Agerpres.


Primarul Râmnicului a precizat că acest titlu îi este conferit veteranului din municipiu îi semn de respect, Emil Veţeleanu fiind de altfel şi singurul dintre centenarii vâlceni care duminica trecută a participat la evenimentele dedicate Zilei Naţionale a României din centrul oraşului.

Veteranul Emil Vițeleanu, umilit de 1 decembrie



El apare într-o filmare care a stârnit indignare publică în ultima săptămână. În filmul respectiv, veteranul de război stă în picioare lângă prefectul Florian Marin, având în mâini un baston şi un steguleţ tricolor, fiind aproape complet ignorat de zeci de persoane care se opresc însă să îl salute pe prefect.

Potrivit Ministerului Apărării Naţionale (MApN), Emil Veţeleanu, este printre militarii români care în timpul celei de-al Doilea Război Mondial au luptat şi au supravieţuit la Stalingrad, în bătălia de la Cotul Donului, unde armata română a suferit cea mai grea înfrângere din istoria sa.

"Emil Veţeleanu este veteran de război şi se spune că e ultimul supravieţuitor din Vâlcea al celebrei bătălii de la Cotul Donului. A participat 5 ani pe front şi a supravieţuit inclusiv febrei tifoide. La cei 101 ani ai săi, participă la fiecare eveniment de comemorare a ostaşilor căzuţi în cele două războaie mondiale organizate în Râmnicu Vâlcea", au transmis reprezentanţii MApN.

VEZI ȘI Imaginile UMILINȚEI. Ce a pățit un veteran de război de Ziua Națională

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel