Veteran al forţelor speciale SUA, arestat pentru spionaj în favoarea Rusiei

Un fost căpitan al forţelor speciale din SUA a fost arestat sub acuzaţia de spionaj. Peter Debbins a oferit informaţii clasificate ruşilor timp de zece ani. Dacă va fi condamnat, acesta riscă să execute pedeapsa de închisoare pe viaţă.

Un fost căpitan al forţelor speciale americane a fost arestat sub acuzaţia de spionaj, conform Departamentului de Justiţie al SUA. Se presupune că Peter Debbins a transmis informaţii clasificate agenţiei ruse de informaţii militare (GRU) pe o perioadă mai mare de 10 ani. Debbins, în vârstă de 45 de ani, riscă să facă închisoare pe viaţă dacă va fi condamnat.

„Debbins şi-a încălcat jurământul de ofiţer al armatei americane, a trădat forţele speciale şi a pus în pericol securitatea naţională a ţării noastre, dezvăluind informaţii clasificate ofiţerilor de informaţii ruse, oferind detalii despre unitatea sa şi identificând membrii echipei forţelor speciale pentru serviciile secrete ruse în perioada în care activa ca spion. Ţara noastră şi-a pus cea mai mare încredere în acest inculpat şi el a luat această încredere şi a folosit-o drept armă împotriva Statelor Unite”, a declarat procurorul general adjunct John Demers, citează Mediafax.

Mama căpitanului Debbins s-a născut în fosta URSS, iar el s-a căsătorit cu fiica unui ofiţer militar rus pe care l-a cunoscut în oraşul Chelyabinsk în anii 90. Cunoştea limba rusă şi făcea vizite constante în Rusia, unde agenţii secreţi ruşi l-au recrutat, relatează BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel