Rusia, invazie Ucraina: Merkel a vorbit cu Putin, Rasmussen merge la Kiev

NATO a tras un semnal de alarmă cu privire la intențiile militare ale Rusiei în Ucraina, iar pentru a sublinia seriozitatea apelului, șeful alianței, Anders Fogh Rasmussen, va face joi o vizită la Kiev, la invitația președintelui Petro Poroșenko. Totodată, după un hiatus de aproape o săptămână, cancelarul german Angela Merkel l-a sunat pe Vladimir Putin.

Vestul ia măsuri după ce NATO a avertizat privind perspectiva unei invazii operate de Rusia: șeful NATO merge la Kiev, Merkel l-a sunat pe Putin, iar SUA trimite un crucișător american dotat cu rachete de croazieră în Marea Neagră.

Cel mai puternic om din Europa, Angela Merkel, l-a sunat pe Vladimir Putin și l-a acuzat, indirect, că îi susține pe separatiștii din estul Ucrainei. Potrivit unui purtător de cuvânt al cancelarului, Merkel a exprimat îngrijorări că Rusia îi aprovizionează cu arme pe separatiștii din Donbass. Oficialul german i-a cerut liderului de la Kremlin să-și folosească influența pentru a opri conflictul sângeros din Estul Ucrainei.

Putin ordonă răzbunare, Polonia se teme de invazie

În acest timp, danezul Anders Fogh Rasmussen merge la Kiev pentru a participa la o reuniune Kiev - NATO. 

O purtătoare de cuvânt a Alianței a declarat miercuri că Rusia a masat circa 20.000 de soldați în apropierea frontierei cu Ucraina și ar putea folosi ca pretexte pentru invazie militară directă pe teritoriul acestei țări situația umanitară ori nevoia unei misiuni de menținere a păcii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel