Vești proaste pentru români: Noi scumpiri și stagnarea economiei

Românii sunt nevoiți să se pregătească de scumpiri în lanț. Conform datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică, managerii din servicii, comerţ, industrie şi construcţii spun că vor scumpi moderat produsele şi serviciile. În cel mai bun caz urmează o stagnare a activității economice, lucru care cauzează majorările de prețuri. 

[caption id="attachment_238387" align="alignleft" width="310"] http://www.cugetliber.ro[/caption]

Potrivit Institutului Naţional de Statistică, mii de manageri din industrie, servicii şi comerţ cu amănuntul spun că afacerile lor vor fi relativ stabile în perioada septembrie-noiembrie. În concluzie, urmează o stagnare a economiei

Construcțiile vor fi cele mai afectate de venirea iernii. Firmele estimează reducerea afacerilor şi concedieri. O altă veste negativă ar fi că cei mai mulţi manageri anticipează scumpirea produselor şi serviciilor proprii. Cele mai importante majorări de preţuri sunt aşteptate în firmele din comerţul cu amănuntul. Studiu Institutului Naţional de Statistică a fost prefaţat de cea mai nouă ediţie a indicilor de încredere ai Comisiei Europene.

Potrivit Bruxelles-ului, încrederea românilor şi firmelor în economia locală a coborât în septembrie pentru a patra lună la rând şi a atins minimul anului. Pe de altă parte, analiştii bancari şi-au redus constant estimarile de creştere economică, în contextul anului agricol mai slab şi a blocajului pe fondurile europene. Recent, ING şi-a redus prognoza de avans economic pentru acest an la doar 0,5% de la 0,8%. În urmă cu o lună, cea mai mare bancă locală, BCR, aproape a înjumătăţit propria estimare, la 0,7%. Guvernul rămâne una dintre puţinele instituţii care consideră că produsul intern brut va creşte cu peste 1% în acest an.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel