30 iunie, termen limită pentru românii din UK să aplice pentru rezidenţă. Avertisment de la ONG-uri: "Pot rămâne fără job, chirie..."

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Cetăţenii din Uniunea Europeană, inclusiv românii, din Marea Britanie, vor avea 28 de zile la dispoziţie pentru a completa formularele necesare rămânerii în UK după Brexit, anunţă Guvernul britanic. 

Cu toate astea, se pare că Oficiul pentru Imigrări va prelungi acest termen pe durată nedefinită, dacă aplicanţii au un motiv solid pentru întârziere. Conform BBC, la finalul săptămânii viitoare este termenul limită pentru depunerea formularelor, iar 5,6 milioane de europeni au aplicat deja pentru statutul de rezident. Cele mai multe cereri vin partea cetăţenilor polonezi (975.000) şi români (918.000). 

Kevin Foster, ministrul de Imigrări, anunţă că europenii care nu reuşesc să îşi trimită cererea până la finalul săptămânii viitoare nu vor fi expulzaţi, ci vor primi notificări despre prelungirea termenului cu încă 28 de zile. Grupurile care luptă pentru drepturile migranţilor spun că printre cei 400.000 de oameni care nu au aplicat încă pentru statutul de rezident s-ar afla mulţi copii, dar ministrul anunţă că termenul limită poate fi prelungit pe termen nedefinit, dacă există motive solide. 

"Este bine că oamenii pot aplica şi mai târziu, Problema este că stau aici ilegal, dacă nu îşi rezolva problema cu statutul de rezident. Cei care nu aplică la timp riscă să îşi piardă locul de muncă, casa, accesul la sănătate şi mult mai multe", a declarat Maike Bohn, cofondator al grupului the3milion. 

Ministrul de Imigrări spune că cei care au deja un venit în Marea Britanie nu vor avea probleme, dar că cei care nu au statut de rezident nu vor putea aplica pentru un loc de muncă sau o chirie în Marea Britanie. 

Ambasadorul Marii Britanii în România, mesaj

 

Ambasadorul Marii Britanii în România, Andrew Noble, a declarat că aproape un milion de români au ales să trăiască în UK, în ciuda Brexit-ului.

Ambasadorul Marii Britanii, Andrew Noble, a afirmat, joia trecută, la recepţia de Ziua Reginei, că aproximativ un milion de români au ales să trăiască în UK, în contextul Brexit-ului, a capriciilor vremii şi a diferenţelor culinare dintre cele două naţiuni, transmite Agerpres.

"În ultimii doi ani de zile calitatea şi dimensiunea relaţiei bilaterale au crescut remarcabil. Am descoperit chiar că aproape un milion de români au ales să trăiască în Regatul Unit, în ciuda Brexit-ului, a vremii şi a absenţei micilor din bucătăria englezească", a spus diplomatul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel