Vești bune pentru 30.000 de elevi. Se dau noi burse suplimentare

foto: Freepik
foto: Freepik

Anunțul a fost făcut de Ministerul Educației.

Ministerul Educației a dat undă verde pentru lista campionatelor naționale de sporturi olimpice care se vor desfășura în anul 2024 de către federațiile corespunzătoare, precum și pentru lista convenită prin protocol cu Agenția Națională pentru Sport. Conform prevederilor Legii Educației, elevii care obțin medalii de aur la aceste campionate, organizate de federații cum ar fi cele de baschet, handbal, kaiac-canoe, gimnastică, tenis, volei și altele, vor fi eligibili pentru acordarea de burse de merit.

Cine va primi bani în plus de la Ministerul Educației

Legea Educației în vigoare 198/2023, articolul 108, alineatul 16 prevede următoarele:

„Printre beneficiarii burselor de merit se numără de drept elevii care au obținut premiul I la concursurile școlare naționale recunoscute de Ministerul Educației, dacă acestea nu au fost finanțate de Ministerul Educației, câștigătorii medaliilor de aur la campionatele naționale organizate de federațiile sportive naționale în sporturi olimpice, precum și alte categorii de elevi cu performanțe educaționale”.

La data de 6 martie 2024, a intrat în vigoare lista campionatelor naționale de sporturi olimpice, marcând astfel startul oficial al competițiilor pentru acest an. Anunțul privind semnarea protocolului între Ministerul Educației și Agenția Națională pentru Sport a fost făcut joi, 7 martie, consolidând colaborarea în sprijinul activităților sportive desfășurate în școli. Lista care detaliază metodologia-cadru de acordare a burselor pentru acest an școlar a fost prezentată la limita celor 6 luni de la intrarea în vigoare a reglementărilor, oferindu-le elevilor și tinerilor sportivi perspective clare în ceea ce privește recompensele și recunoașterea pentru performanțele lor în sport.

„(2) Lista campionatelor sportive școlare internaționale recunoscute de Ministerul Educației va fi aprobată prin protocol între Ministerul Educației și Agenția Națională pentru Sport, în maximum 6 luni de la intrarea în vigoare a prezentei metodologii; bursele de excelență olimpică I acordate în baza protocolului de mai sus se vor acorda începând cu anul școlar 2024-2025, în condițiile prezentei metodologii”, prevede la articolul 6 metodologia aprobată prin ordinul de ministru 6.238/2023.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel