Veşti bune: Finanţare pentru fermieri prin PNDR2020

ferma-tractor
ferma-tractor

AFIR va pune la dispoziţia fermierilor proiecte tip pentru ferme şi silozuri, iar acestea vor fi finanţate prin PNDR2020.

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) va pune la dispoziţia fermierilor proiecte tip pentru ferme şi silozuri, care vor putea fi realizate cu finanţare nerambursabilă prin PNDR 2020, fără a mai parcurge procedura de achiziţie publică, a anunţat, luni, directorul general al AFIR, Adrian Chesnoiu.

În acest context, AFIR a publicat pe pagina proprie de internet (www.afir.info) prima versiune a Ghidului bazei de date cu preţuri de referinţă pentru silozuri şi sere.

'Documentul prezintă metodologia de introducere de noi produse în baza de date cu preţuri de referinţă, precum şi de actualizare a informaţiilor specifice şi a preţurilor unitare. Produsele vor fi introduse în baza de date de către producător sau de către un singur importator al acestuia sub forma unor proiecte tip, funcţionale', se arată într-un comunicat al AFIR.

Această nouă secţiune a Bazei de date cuprinde preţuri de referinţă pentru silozuri şi sere care pot fi realizate cu fonduri nerambursabile prin submăsurile 6.1 (tinerii fermieri), 6.3 (ferme mici), 4.1 (exploataţii agricole) dar şi 4.1a (exploataţii pomicole) din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020 (PNDR 2020).

În Baza de date se vor introduce preţurile de vânzare către beneficiarii PNDR 2020, nu preţurile recomandate de producători, acestea putând reprezenta doar o etapă de verificare a rezonabilităţii preţurilor, se menţionează în comunicat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel