Vestea care vizează elevii din România. Situația este DEZASTRUOASĂ

elevi-liceu
elevi-liceu

Situația elevilor din România nu este deloc bună.

O arată rezultatele unui studiu care demonstrează că elevii se clasează pe locul 45 din 56 în urma testului PISA din anul 2012, rezultatele obținute de ei fiind sub media mondială.

Copiii au fost evaluați la matematică, citire/lectură și științe. Scorul mediu înregistrat de elevii din țara noastră la ciclul de testare PISA 2012 este 445 de puncte la matematică, 438 la citire/lectură și 439 la știinte. La testul PISA din 2009, România a ocupat locul 49 din 65 de țări participante, iar în 2006 a fost pe poziția 47 din 57.

Matematică

La matematică, rezultatele elevilor români din 2012 sunt comparabile cu cele ale elevilor din state precum Turcia, Cipru, Thailanda, Emiratele Arabe Unite, Bulgaria şi Chile. Performanţele elevilor români sunt mai bune decât ale elevilor din Malaezia, Muntenegru, Costa Rica, Kazahstan, Mexic, Uruguay, Brazilia, Tunisia, Iordania şi Argentina, dar sub cele ale unor ţări precum Serbia, Grecia, Rusia, Israel, Croaţia, Slovacia, Lituania, Ungaria, Letonia sau Italia, arată MEDIAFAX.

Citire/lectură

La citire/lectură, scorul României este comparabil cu cel al unor ţări precum Serbia, Emiratele Arabe Unite, Chile, Thailanda, Costa Rica sau Bulgaria. Elevii români au obţinut, la acest domeniu, rezultate peste ale celor din Mexic, Muntenegru, Uruguay, Brazilia, Tunisia, Columbia, Iordania, Malaezia, Indonezia şi Argentina, dar mai slabe decât ale participanţilor din Cipru, Slovacia, Rusia, Turcia, Grecia, Lituania, Slovenia, Islanda, Suedia şi Croaţia.

Studiul mai arată că elevii români sunt cel mai puţin motivaţi dintre copiii care au luat parte la cercetare, la mare distanţă de toţi ceilalţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel