Veste teribilă pentru Gigi Becali! Parchetul a făcut anunțul

Viorel Virgil Tudorache, nepot și fin al lui Gigi Becali, a fost trimis în judecată marți de procurorii Parchetului Capitalei, într-un dosar în care este acuzat de evaziune fiscală și spălare de bani.

Potrivit anchetatorilor, Viorel Tudorache ar fi vândut un imobil din sectorul 2 al Capitalei (fostul cinematograf "Aurora"), fără a emite factură, pentru a se sustrage astfel de la îndeplinirea obligațiilor fiscale, scrie Agerpres.

"În perioada octombrie 2010 — ianuarie 2011, în mod repetat și în baza aceleiași rezoluții infracționale, inculpatul Tudorache Viorel Virgil, în calitate de administrator de fapt al S.C. C. H. G. S.R.L., a omis înregistrarea în evidența contabilă a acestei societăți și nu a declarat organelor fiscale veniturile impozabile în cuantum de 6.444.868 lei, încasate cu titlu de 'preț', în mai multe tranșe, în urma vânzării (fără a emite facturile aferente) unui imobil situat în București (teren plus construcție nefinalizată — fostul Cinematograf "Aurora"), în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale și cauzând bugetului de stat un prejudiciu în cuantum de 1.207.187 lei, reprezentând TVA colectată", se arată într-un comunicat al Parchetului.

Ulterior încasării sumelor provenite din vânzarea imobilului, Viorel Tudorache le-a "scos" din patrimoniul societății, prin diferite manopere frauduloase (transferuri bancare sau retrageri în numerar, în baza unor contracte fictive întocmite "pro causa"), în vederea disimulării provenienței infracționale (evazioniste) a acestora.

În vederea acoperirii prejudiciului cauzat bugetului de stat și a confiscării sumelor "spălate", procurorii au instituit măsuri asiguratorii cu privire la mai multe bunuri imobile (terenuri, construcții) aparținând lui Viorel Tudorache, în valoare totală de 3.891.410 lei.

Dosarul a fost înaintat Tribunalului București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel