Veste proastă pentru Volkswagen, de la Credit Suisse, privind costul scandalului emisiilor

Banca elvețienă Credit Suisse apreciază că scandalul falsificării testelor de emisii poluante ar putea costa Volkswagen între 23 și 78 de miliarde de euro, cu mult față de ce a pus deoparte grupul auto german pentru a face față costurilor generate de acestă situație.

"Nota de plată totală (costurile retragerii și amenzile) este neclară și depinde în mare parte de performanțele motoarelor după reparații", se arată într-un raport elaborat de analiștii de la Credit Suisse, banca elvețiană care și-a redus prețul țintă pentru acțiunile Volkswagen până la 83 de euro de la 169 de euro, transmite CNN, potrivit Agerpres

În cel mai optimist scenariu al Credit Suisse, producătorul german ar urma să plătească aproximativ 300 de euro pentru fiecare vehicul în timp ce în cel mai pesimist scenariu costul mediu ar urma să fie de aproximativ 2.000 de euro. În al doilea rând, Credit Suisse are îngrijorări în legătură cu divizia de servicii financiare a Volkswagen care oferă finanțări pentru achiziția de automobile și asigurări pentru clienții Volkswagen. Veniturile acestei divizii ar urma să aibă de suferit ca urmare a creșterii costurilor de refinanțare și a provizioanelor de risc, ceea ce va obliga VW să demareze o majorare de capital.

Citește și: Analiză dură! Ce scrie presa americană despre falimentul Volkswagen și conexiunile politice ale companiei

Până acum, Volkswagen a pus deoparte 6,5 miliarde de euro pentru a face față costurilor scandalului emisiilor însă chiar și cea mai conservatoare estimare a Credit Suisse este de 3,5 ori mai mare decât suma pregătită de Volkswagen.

Grupul auto german Volkswagen este implicat în prezent într-un scandal de amploare, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel