Veste PROASTĂ pentru oamenii care stau la bloc

Anca Murgoci / 12 apr 2016 / 23:34 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Veste extrem de proastă pentru oamenii care stau la bloc.

Începând cu data de 16 mai se pot depune cererile de finanțare cu fonduri europene pentru reabilitarea termică, doar că acum oamenii vor fi nevoiți să achite o sumă importantă.

Pentru zona București – Ilfov, sunt disponibile peste 83 de milioane de euro, la care se va adăuga cofinanțarea asigurată de către primăriile care solicită fondurile nerambursabile. Astfel, ar putea fi reabilitare termic circa 400 – 500 de blocuri, construite între 1950 și 1990 si care au cel puțin parter si două etaje.

Finanțarea reabilitarii se face în proporție de 60% din fonduri europene nerambursabile, iar 40% din valoarea lucrărilor trebuie cofinanțată de către primărie. Din această cofinanțată, primăria va recupera, obligatoriu, de la asociația de proprietari 25%. Numai cazurile sociale pot fi scutite de cofinantare, dar nu în totalitate. Chiar și familiile cu venituri mici vor trebui să plătească 3,5% din valoarea cofinanțării.

Lucrările eligibile pentru finanțare sunt: izolarea termică a fațadelor, reabilitarea sistemului de încălzire al blocului, instalarea de sisteme pentru producerea de energie din surse regenerabile, înlocuirea lucrurilor și a instalațiilor de iluminat din spațiile comune, informează Bucureștifm.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26