Veste proastă pentru Apple. Nu s-a mai întâmplat de 15 ani

Profitul net şi cifra de afaceri anuală realizate de Apple în exerciţiul fiscal 2016 au scăzut comparativ cu exerciţiul precedent, o situaţie cu care grupul informatic american nu s-a mai confruntat în ultimii 15 ani, transmite EFE.

Apple a precizat că în exerciţiul fiscal 2016, care s-a încheiat la 24 septembrie, a realizat un profit net de 45,687 miliarde de dolari, în scădere cu 14,4% faţă de rezultatul record de 53,394 miliarde de dolari în exerciţiul fiscal 2015. Similar, cifra de afaceri a companiei a scăzut până la 215,639 miliarde de dolari, mai puţin cu 7,7% faţă de 233,715 miliarde de dolari în exerciţiul anterior.

Scăderea a fost cauzată, în principal, de vânzările de telefoane iPhone, care asigură cea mai mare parte din veniturile realizate de Apple. În ultimul trimestru al exerciţiului fiscal 2016, Apple a vândut 45,51 milioane de iPhone-uri, faţă de 48 de milioane în perioada similară a anului trecut. De asemenea, în ultimul trimestru, Apple a vândut 9,3 milioane de tablete iPad, faţă de 9,9 milioane unităţi în urmă cu un an şi 4,9 milioane computere Mac, faţă de 5,7 milioane unităţi în perioada similară a anului trecut.

Cu toate acestea, directorul general de la Apple, Tim Cook, a preferat să se concentreze pe succesul înregistrat de afacerile din servicii ale Apple, pe Apple Pay şi produsele pe bază de Internet ale companiei, care au crescut cu peste 20% anul trecut.

"Rezultatele noastre solide din ultimul trimestru încheie un exerciţiu fiscal 2016 de succes. Suntem încântaţi de răspunsul clienţilor la iPhone 7, iPhone 7 Plus şi Apple Watch Series 2", a spus Tim Cook.

Apple nu a furnizat însă cifre cu privire la vânzările de ceasuri inteligente Apple Watch. Un raport publicat anterior de International Data Corporation (IDC) susţine că vânzările de ceasuri Apple Watch au scăzut cu 71,6% în trimestrul al treilea din 2016 comparativ cu perioada similară din 2015.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel