Veste neașteptată pentru profesorii care NU au promovat concursul de directori de şcoli

Crişan Andreescu / 07 ian 2017 / 08:35 Salveaza PDF Comentarii

Cadrele didactice  care nu au reuşit să promoveze concursul pentru posturile de directori şi directori adjuncţi vor putea ajunge în aceste funcţii, după ce Pavel Năstase,  noul ministru al Educaţiei a aprobat, vineri, un document ce prevede că aceştia vor avea dreptul să ocupe funcţiile de conducere prin numire, informeaza Ziarul de Iași.

Numirea urmează a se face de catre inspectorul general, cu avizul consiliului de administratie al Inspectoratului. "Pot fi numite si persoanele care pana la data concursului au ocupat functii de director sau de director adjunct in unitatea de invatamant respectiva si nu au participat la concurs sau au participat la concurs, dar nu au fost admise", se arata in adresa numarul 24.187 din 06.01.2017.

Adresa este aprobata si semnata de noul ministru Pavel Nastase, precum si de proaspat numitul secretar de stat in Ministerul Educatiei, Liviu Pop.

[citeste si]

Pe 22 decembrie, Ministerul Educatiei, atunci condus de Mircea Dumitru, a transmis inspectoratelor scolare o nota in care avertiza ca in functiile de director si director adjunct ramase vacante dupa organizarea concursului nu pot fi numite persoanele care pana la organizarea concursului au ocupat functii de director sau director adjunct in scolile respective si nu au participat la concurs, precum si persoanele care s-au prezentat la concurs, dar nu au fost admise.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24