Veste incredibilă pentru Becali: Ar putea scăpa de închisoare în 2014

Gigi Becali.jpeg
Gigi Becali.jpeg

Gigi Becali primește o veste extraordinară pentru el și pentru cei care îi vor binele: ar putea fi eliberat din închisoare în anul 2014, odată cu intrarea în vigoarea a Noului Cod Penal. Avocata Mihaela Olaru a explicat că legea penală nu se aplică faptelor săvârşite sub legea veche, dacă nu mai sunt prevăzute de legea nouă.

Intrarea în vigoare, în februarie 2014, a Noului Cod Penal i-ar putea aduce patronului Stelei eliberarea de după gratii. Pedeapsa primită în instanţă ar putea fi contestată, iar dacă faptele pentru care a fost condamnat Becali vor dispărea din Noul Cod Penal sau dacă pedepsele primite vor suferi modificări, instanţa ar urma să reconsidere sentinţa.

Avocata Mihaela Olaru a explicat că în baza Noului Cod Penal, "legea penală nu se aplică faptelor săvârşite sub legea veche, dacă nu mai sunt prevăzute de legea nouă". Ea adaugă că, în acest caz, "executarea pedepselor, a măsurilor educative şi a măsurilor de siguranţă pronunţate în baza legii vechi, precum şi toate consecinţele penale ale hotărârilor judecătoreşti privitoare la aceste fapte, încetează prin intrarea în vigoare a legii noi".

În concluzie, spune avocata Olaru, "dacă nu mai sunt incriminate infracţiunile prevăzute de legea veche în legea nouă, acestea încetează de drept".

Ce spune avocatul lui Becali

Avocatul lui Gigi Becali, Daniel Ionaşcu, a transmis că în cazul lui Becali ar trebui făcută o reevaluare a pedepsei, care ar putea fi micşorată, existând chiar şansa ca acesta să fie eliberat.

"George Becali s-ar încadra la o pedeapsă mai mică şi ar putea fi eliberat. Trebuie reevaluată pedeapsa. Aceasta este o chestiune a instanţei. Instanţa poate să menţină pedeapsa sau poate să dea mai puţin după Noul Cod. Este o chestiune în funcţie de cum calculează ei. Eu nu pot spune acum că aşa va fi. Pot să cer doar ca limitele de pedeapsă care s-au aplicat acolo, în procentul în care s-au aplicat, la dimensiunile pedepsei care erau prevăzute în vechiul cod, să fie, prin echivalent, transpuse la pedeapsa cu limita maximă pe care o are Noul Cod", a explicat Daniel Ionașcu, citat de ziarulring.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel