Veste importantă pentru o parte dintre românii care lucrează în UE

bani-euro
bani-euro

Lucrătorii europeni detaşaţi de angajatori într-un alt stat membru trebuie să primească acelaşi salariu ca şi localnicii, pentru că nu se cere să existe diferenţe de remunerare, pentru cei care realizează aceeaşi muncă, bazate doar pe naţionalitatea angajatului, se arată în textul reformei Directivei pentru lucrătorii detaşati, publicat de Comisia Europeană.

Comisia Europeană (CE) precizează că planul de reformă al directivei lucrătorilor detaşaţi are în vedere să faciliteze plasarea angajaţilor detaşaţi în interes de serviciu într-un mediu de competiţie echitabilă şi respect pentru drepturile muncitorilor. Astfel, CE îşi propune să asigure prin această reformă salarii egale şi o competiţie corectă între companiile locale şi multinaţionale, care nu ar trebui să ofere salarii peste nivelul mediu local pentru lucrătorii detaşaţi din alt stat membru UE.

Reforma Directivei pentru lucrătorii detaşaţi va conduce la schimbări în ceea ce priveşte remunerarea angajaţilor detaşaţi, inclusiv în situaţii de subcontractare. De asemenea, vor fi impuse regulamente diferite pentru angajaţii detaşaţi temporar şi pentru detaşarea pe termen lung a lucrătorilor.

Comisia Europeană susţine că reformarea directivei va creşte eficienţa luptei împotriva fraudei şi a abuzului.

Între 2010 şi 2014 numărul lucrătorilor detaşaţi a crescut cu aproximativ 45%, ajungând la aproape 1.9 milioane de europeni care au fost detaşaţi de angajatori în alte state membre.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel