Veste importantă pentru elevi! Ce a decis Ministerul Educației

elevi-liceu
elevi-liceu

La solicitarea prim-ministrului Victor Ponta, ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a inclus concursul „NASA Space Settlement" pe lista concursurilor internaţionale pentru care se asigură finanţare.

”La solicitarea prim-ministrului Victor Ponta, ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a aprobat includerea concursului „NASA Space Settlement" pe lista concursurilor internaţionale pentru care se asigură finanţare pentru participarea elevilor români.

Astfel, Guvernul României încurajează participarea tinerilor români la prestigiosul concurs organizat sub egida NASA şi sprijină performanţa elevilor şi a profesorilor care promovează România pe plan internaţional”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Minister.

O echipă de elevi români de la Colegiul Național de Informatică 'Tudor Vianu' din București a obținut premiul I la concursul NASA Ames Space Settlement Design cu proiectul Selene Expandable Space Orbital Settlement.

VEZI ȘI: Patru medalii pentru elevii români la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale

Potrivit unui comunicat remis miercuri presei, echipa a fost formată din elevii în clasa a XI-a Günșahin Deniz, Iov Ștefan, Niculae Arthur Mihai, Popescu Ana-Cosmina, Segărceanu Călin Constantin, Tache-Codreanu Andrei.

În urma rezultatului obținut, elevii sunt invitați să participe la ISDC 2014 (Conferința Internațională pentru Dezvoltare Aerospațială) care va avea loc între 14 și 18 mai în Los Angeles, California, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel