”Veste galbene”. Protestatar UCIS în Franța

Protest vestele galbene
Protest vestele galbene

Un protestatar din mișcarea ”vestele galbene” din Franța a fost ucis, în noaptea de miercuri spre joi. 

Protestatarul a fost lovit de un camion la un sens giratoriu, lângă ieşirea pe autostradă în Avignon, departamentul Vaucluse, a anunţat Parchetul, informează joi AFP.

Vezi și: 'Vestele galbene', date oficiale. Numărul protestatarilor și al arestărilor

”Şoferul camionului a fost plasat în arest. Victima avea 23 de ani”, a precizat viceprocurorul Parchetului din Avignon, Caroline Armand, confirmând o informaţie de pe La Chaîne Info (LCI). "Şoferul este de naţionalitate poloneză", a precizat Armand.

Accidentul a avut loc la puţin timp după miezul nopţii, la ieşirea Avignon Sud pe A7, potrivit aceleiaşi surse. Ancheta a fost preluată de poliţia departamentului Vaucluse.

Șase morți din cadrul ”vestelor galbene”

Acesta este al şaselea deces în contextul mişcării "vestelor galbene".

La 17 noiembrie, în prima zi de manifestaţii a "vestelor", o protestatară a fost ucisă la Pont-de-Beauvoisin, departamentul Savoie, după ce a fost lovită de o şoferiţă cuprinsă de panică la un baraj. Două zile mai târziu, un motociclist de 37 de ani a fost lovit de o camionetă care făcea manevre pentru a evita un baraj al "vestelor galbene" şi a murit a doua zi din cauza rănilor.

Vezi și: Vestele galbene, revendicări. Radu Herjeu: Îmi pare rău, dar...

În noaptea de 1 spre 2 decembrie, în timpul celei de-a doua săptămâni de mobilizare, un şofer de autoturism a murit izbindu-se într-un camion oprit la un baraj lângă Arles. A patra victimă este o femeie de 80 de ani, rănită de o grenadă lacrimogenă la Marsilia, la 1 decembrie. Ea a murit a doua zi la spital în timpul unei operaţii chirurgicale.

La 10 decembrie, o femeie de aproximativ 20 de de ani a fost ucisă la Chasseneuil-sur-Bonnieure, când maşina pe care o conducea a intrat într-un camion, accident legat probabil de încetinirea traficului în amonte de un baraj al "vestelor galbene".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel