Veste bună pentru turiștii români. Stațiunea Sovata se redeschide de vineri

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Turiștii vor putea vizita Lacul Ursu din Sovata începând cu data de 19 iunie 2020, se arată într-un comunicat.

Chiar dacă a fost un început de an dificil pentru turismul românesc, „la Sovata răsare soarele. Vara începe în forță la Sovata, odată cu redeschiderea pentru scăldat a Lacului Ursu”.

Știi de ce Lacul Ursu este magic, vindecător și unic în Europa? Ei bine, acesta este cel mai mare lac sărat helioterm de pe continent. El și-a primit numele datorită formei sale de piele întinsă de urs.  Apa lui este o adevărată sursă de sănătate.

Fenomenul de heliotermie a apărut grație scurgerii continue în lac a unui pârâu și a precipitațiilor, care au format peste apa sărată un strat protector de apă dulce, creând efect de seră, și astfel, asigurând încălzirea straturilor de apă sărată din adâncime.

Efectele terapeutice ale apei și nămolului din lac sunt bine-cunoscute, acestea fiind esența tratamentelor în cazul unor afecțiuni reumatismale, dermatologice, ginecologice sau în cazul îmbolnăvirilor căilor respiratorii”, mai scrie în comunicat.

Prețul biletelor de intrare la ștrandul Lacul Ursu rămâne neschimbat: 30 lei pentru adulți și de 25 lei pentru copii si pensionari. Clienții pot achiziționa bilete cu intrări multiple, valabile pentru mai multe zile”, încheie reprezentanții stațiunii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel