Veste bună pentru Trump. Ce s-a întâmplat cu șomajul în SUA în luna august

Rata şomajului în SUA a înregistrat o scădere peste aşteptări în luna august, chiar dacă numărul de noi locuri de muncă create de angajatorii americani a continuat să scadă, pe măsură ce asistenţa financiară oferită de Guvernul de la Washington s-a terminat, transmite Reuters. 

Raportul publicat vineri de Departamentul Muncii arată că economia americană a creat 1,371 milioane de locuri luna trecută, după 1,734 milioane locuri de muncă în luna iulie. Cu toate acestea, rata şomajului în SUA a scăzut până la 8,4% în august, de la 10,2% în luna iulie.

Economiştii intervievaţi de Reuters mizau pe 1,4 milioane noi locuri de muncă şi o rată a şomajului de 9,8% în luna august. Datele statistice referitoare la numărul de noi locuri de muncă şi cele referitoare la rata şomajului sunt calculate pe baza a două anchete diferite, una derulată în rândul companiilor şi alta în rândul gospodăriilor, ceea ce explică existenţa unor diferenţe între ele.

Companii din diferite sectoare de activitate, de la transport (United Airlines şi American Airlines) şi până la construcţii de automobile (Ford Motor Co), au anunţat concedieri în ultima perioadă ceea ce pune presiuni asupra Casei Albe şi Congresului să relanseze negocierile pentru un nou pachet de măsuri fiscale. Cu doar două luni înaintea alegerilor prezidenţiale, situaţia de pe piaţa muncii ar putea oferi argumente de campanie atât pentru democraţi cât şi pentru republicani.

Mai multe programe destinate să ajute companiile americane să plătească salariile fie au expirat fie sunt pe punctul de a expira. Un supliment pentru şomaj în valoare de 600 de dolari pe săptămână a expirat încă din luna iulie. Raportul publicat vineri de Departamentul Muncii este antepenultimul raport cu privire la situaţia de pe piaţa muncii publicat înaintea alegerilor prezidenţiale programate pentru data de 3 noiembrie, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel