Veste bună pentru toți bugetarii

foto dcnews.ro
foto dcnews.ro

Este grevă în Educație. 

Vestea bună este că, deși profesorii fac grevă și mulți elevi sunt nevoiți să stea acasă, legea salarizării bugetarilor merge pe repede înainte. 

Greva profesorilor accelerează calendarul adoptării noii legi a salarizării bugetarilor. Potrivit premierului Nicolae Ciucă, Ministerul Muncii ar trebui să finalizeze proiectul până la 15 iulie, după care va urma dialogul cu partenerii sociali, iar guvernul se angajează să-l trimită în Parlament pentru dezbatere şi vot la 1 septembrie, conform Rador. Reforma salarizării bugetarilor a fost asumată prin PNRR şi ar trebui rezolvată până la sfârşitul anului. Şi nu numai profesorii cer majorări de salarii, sunt şi alte categorii de angajaţi la stat care au anunţat proteste în perioada următoare.

”Nu putem face legea salarizării unitare pe bucăţi. Acum pentru profesori, săptămâna viitoare pentru altă categorie salarială. Trebuie să o facem toată odată. Discuţiile care au fost cu noi au fost că următoarea ramură care este extrem de importantă pentru ţară este educaţia şi avem capacitatea să rezolvăm aceste probleme, dar nu peste noapte şi nu cu forţa” răspundea Marius Budăi, ministrul Muncii, la cererile profesorilor. 

Cum a încercat Nicolae Ciucă să-i convingă pe profesori să renunțe la grevă

Potrivit surselor DCNews, premierul Nicolae Ciucă le-a spus sindicaliștilor următoarele lucruri: 

1) Le-a explicat că momentul ales de ei pentru a face grevă este cel mai prost din ultimii 10 ani pentru că afectează perioada de examene și efortul, munca copiilor și a părinților riscă să fie compromise. Premierul le-a explicat că e important să fie raționali și așezați si mai ales sa se gândească la familiile din România. Sa fie corecți față de copiii care trec printr-o perioada de examene plină de emoții.

2) Premierul Ciucă le-a explicat sindicaliștilor că atâta timp cât există un dialog și deschidere maximă din partea coaliției atunci nu au de ce să continue cu greva generală. Ciucă le-a mai spus sindicaliștilor că nu se poate organiza o grevă când se schimbă un guvern cu altul pentru că acest lucru conduce la instabilitate.

Potrivit unui mesaj ulterior din partea guvernului, premierul Ciucă a propus următoarele: Citește aici continuarea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel