Veste bună pentru români. Se schimbă tarifele pentru apelurile din străinătate

roaming
roaming

Utilizatorii români care au ales planurile tarifare de bază pentru serviciile de roaming vor putea comunica în statele Uniunii Europene cu aceleaşi costuri ca în România, din 30 aprilie.

 

La aceste costuri operatorii pot adăuga o taxă suplimentară de maxim 5 eurocenţi/minut pentru apelurile efectuate către statele membre UE şi maxim 1,14 eurocenţi/minut pentru apelurile primite.

De asemenea, un mesaj text va fi taxat suplimentar cu cel mult 2 eurocenţi, în timp ce accesul la internet cu maximum 5 eurocenţi/MB (toate fără TVA).

La 30 aprilie 2016 intră în vigoare ultima etapă intermediară reglementată de Comisia Europeană înainte de eliminarea completă a tarifelor de roaming în interiorul Uniunii Europene de la 15 iunie 2017.

Utilizatorii de cartele preplătite trebuie să încarce un credit suplimentar din care să se deducă valoarea suprataxei pentru utilizarea serviciilor în roaming, pentru a putea beneficia de aceste servicii.

Operatorii pot să pună la dispoziţia clienţilor tarife mai mici sau alte planuri tarifare, precum cele din ofertele speciale pentru perioadele de vacanţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel