Veste bună pentru personalul nedidactic din învăţământ

Personalul nedidactic din învăţământul de stat va beneficia de o majorare salarială cu 12%, începând cu 1 octombrie 2015, conform unui amendament la OUG 27/2015, aprobat, miercuri,   în Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială.

Senatorii PSD, Pop Liviu Marian, ministru pentru Dialog Social, şi Doina Federovici au propus amendamente la acest proiect de lege. De această majorare va beneficia personalul nedidactic din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, inspectoratele şcolare, unităţile conexe ale învăţământului preuniversitar, instituţiile de învăţământ superior de stat şi din bibliotecile centrale universitare.

[citeste si]

Motivarea pentru acest amendament constă în faptul că „personalul nedidactic, prin activitatea depusă, contribuie la asigurarea desfăşurării în bune condiţii a procesului de învăţământ, fiind o componentă importantă a sistemului, o interfaţă între dascăli şi ministerul de resort", a declarat senatorul Federovici.

De asemenea, ministrul Pop Liviu Marian consideră că prin această reglementare se elimină discriminările existente între categoriile de personal din sistemul naţional de învăţământ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel