Persoanele afectate de incendiul care a avut loc miercuri la un bloc de pe bd. 1 Decembrie 1918 vor primi pe o perioadă de maximum un an câte 1.000 de lei lunar pentru închirierea unor locuinţe.
Consilierii locali ai sectorului 3 au adoptat miercuri un proiect de hotărâre în acest sens.
'Se aprobă cazarea în regim de urgenţă a persoanelor/familiilor afectate de incendiul din 9 martie, care locuiesc în bd 1 Decembrie 1918 nr. 15 A, pe o perioadă temporară, în imobilele aflate la dispoziţia Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului sector 3. Se aprobă acordarea unor beneficii sociale constând în sume de bani, în cuantum de 1.000 de lei/lună pentru închirierea unor locuinţe, pentru depăşirea situaţiei de dificultate temporară în care se găsesc persoanele/familiile afectate de incendiu (...) pe o perioadă de maximum 12 luni', au decis consilierii.
Potrivit hotărârii adoptate, de cazarea în regim de urgenţă şi acordarea beneficiilor sociale constând în sume de bani vor beneficia persoanele/familiile sinistrate care locuiesc pe bd 1 Decembrie 1918 nr. 15 A şi care au domiciliul sau reşedinţa în sectorul 3.
[citeste si]
'După evaluarea situaţiei sociale şi a valorii pagubelor produse ca urmare a incendiului vor fi aplicabile prevederile Hotărârii nr. 173/2014 a Consiliului Local sector 3 privind aprobarea Metodologiei de acordare a unor beneficii sociale', se arată în document. Potrivit Primăriei sectorului 3, prevederile hotărârii nr. 173/2014 a Consiliului Local privind aprobarea Metodologiei de acordare a unor beneficii sociale vor fi aplicate după evaluarea situaţiei sociale şi a valorii pagubelor produse pentru persoanele care nu deţin asigurare de locuinţă. Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti a pus la dispoziţie în centrul din Theodor Pallady opt containere pentru familiile afectate de incendiu, precizează reprezentanţii Primăriei sectorului 3.
'Am fost întrebat de cetăţeni dacă pe acea autorizaţie există semnătura mea. Nu există semnătura mea pe acea autorizaţie, este o autorizaţie de prin 2010, dacă nu mă înşel, şi care nu doar că nu poartă semnătura mea, dar este şi pe o altă legislaţie. Din fericire, din 2011 legea s-a modificat. (...) Până în 2011 până în P+11 nu era nevoie de aviz de la pompieri, în consecinţă mă bucur că aşa ceva nu se mai poate întâmpla în România şi că astfel de clădiri nu vor mai putea fi autorizate', a declarat primarul sectorului 3, Robert Negoiţă, la şedinţa de îndată a Consiliului Local.
Viceprimarul Cristian Tudorache a spus că peste 30 de apartamente sunt afectate în totalitate, iar alte 104 parţial. 'Am asigurat paza şi protecţia bunurilor din imobile prin prezenţa echipajelor de Poliţie locală şi am solicitat prezenţa echipajelor de la Poliţia Naţională care vor staţiona acolo până la rezolvarea situaţiei de urgenţă', a menţionat Tudorache.
La rândul său, Mihaela Tănăsoiu, administratorul blocului, a afirmat că mansarda este construită legal şi că în perioada în care a fost ridicată se cerea o anumită documentaţie. 'Documentaţiile au fost în regulă', a adăugat Tănăsoiu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News