Veste bună pentru biciclişti, din partea Primăriei Capitalei

pista de biciclete
pista de biciclete

Veste bună pentru bicicliştii din Capitală, din partea primăriei. 

Au început lucrările de reparaţii carosabil şi trotuare pe traseul viitoarei piste de biciclete Piaţa Victoriei - bd. Aviatorilor - bd. Beijing - bd. Caramfil - şos. Pipera, informează Primăria Capitalei.  

"Reparaţiile se vor finaliza până la data de 15 iunie, moment în care vor începe lucrările de trasare şi semaforizare a traseului de piste de biciclete. Lucrările fac parte din contractul încheiat cu Asocierea SC Strabag & Straco SA, lider al asocierii SC Strabag", precizează PMB. 

Conform sursei citate, la propunerea primarului general Gabriela Firea, CGMB a adoptat luna aceasta proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii "Implementarea unui sistem de transport cu bicicleta în zona centrală a Municipiului Bucureşti" - traseu 1 - Piaţa Victoriei - bd. Aviatorilor - bd. Beijing - str. Nicolae Caramfil - şos. Pipera - str. Alexandru Şerbănescu - bd. Aerogării - DN 1 - Piaţa Presei Libere - şos. Kiseleff - bd. Constantin Prezan. 

70 de kilometri de piste pentru biciclişti

Potrivit proiectului, se va realiza o reţea de piste pentru biciclişti care însumează circa 70 de km, precum şi legarea acesteia pe principalele direcţii N-S şi E-V cu o reţea de acces de aproape 27 de kilometri. 

"Pistele vor fi realizate pe 34 de străzi cu o lungime de 7,7 km, urmând a fi amplasate şi 6 parcări publice pentru biciclete. În implementarea proiectului se va adopta o lăţime a căii de rulare pentru biciclişti de 1,5 m (pentru un singur sens), pentru spaţiul de siguranţă vertical se recomandă o înălţime minimă de 2,5 m, iar la trecerile pe sub pasaje şi tuneluri de 3,5 m. Traseele pistelor de biciclişti vor fi amplasate în principal pe platforma comună cu partea carosabilă sau, acolo unde ele există şi profilul transversal permite, pe platforma comună cu trotuarul pietonal", se mai arată în comunicatul PMB.

[citeste si]

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy