Veste bună de la Spitalul Militar despre răniții de la Colectiv

Starea celor opt răniţi în incendiul de la Colectiv, aflaţi în Secţia de terapie intensivă a Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central 'Dr. Carol Davila', este staţionară, 'un pic ameliorată', a declarat marţi seară comandantul instituţiei, Florentina Ioniţă Radu.

'Cei opt pacienţi din terapie intensivă - starea lor generală este staţionară, un pic ameliorată. Pacientul care a fost intubat acum după-amiază a fost detubat. Căile respiratorii ale pacienţilor au fost aspirate. Cei şase pacienţi care sunt critic rămân în continuare critici, însă ceea ce este interesant este faptul că le este foame. Chiar acum am trecut pe la ei şi aşteptau să le aducem masa de la ora 18,00. Patru dintre ei mănâncă, ceilalţi nu pot să mănânce.

Ni s-a solicitat de la MS, astăzi, o listă cu aparatura care ar fi cea mai modernă şi performantă pentru aceşti pacienţi. (...) Am obţinut şi a venit la spital cu ajutorul fondurilor date de către Ministerul Apărării Naţionale un aparat de oxigenare extracorporală cu membrană, astfel încât pentru orice pacient care are tulburare de respiraţie şi are nevoie de oxigenare să aplicăm altă metodă de oxigenare, nu intubarea, ca evoluţia lor să fie bună', a spus comandantul Spitalului Militar Central, citat de Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel