Veste bună de la Poliţia Română. Premieră în ultimii ani

Politia
Politia

Peste 11.600 de poliţişti au acţionat suplimentar faţă de dispozitivul zilnic, de Crăciun, în toată ţara, în locurile unde au avut loc manifestări religioase, în zonele cu aflux mare de public, precum şi pe principalele drumuri naţionale şi autostrăzi.

Potrivit unui comunicat al IGPR, zilnic, au fost în teren peste 4.000 patrule de ordine şi siguranţă, iar efectivele de poliţie rutieră au utilizat aproximativ 800 de autospeciale, din care peste jumătate dotate cu aparate radar.

'Prezenţa activă a poliţiştilor a făcut ca în această perioadă să nu fie înregistrate evenimente deosebite, iar numărul infracţiunilor săvârşite cu violenţă şi cele de natură judiciară să se situeze sub media ultimilor ani, reliefând faptul că măsurile pentru creşterea siguranţei cetăţeanului, adoptate de către Poliţia Română şi-au atins scopul', precizează sursa citată, menţionând că 'anul acesta a fost cel mai liniştit şi cel mai sigur Crăciun din ultimii cinci ani'.

În ultimele 72 de ore, poliţiştii au depistat peste 200 persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni, 28 dintre acestea fiind reţinute şi 21 arestate, în cadrul activităţilor specifice desfăşurate, poliţiştii identificând 51 de persoane urmărite, din care 40 la nivel naţional şi 11 la nivel internaţional. Pentru abaterile de la normele contravenţionale, poliţiştii au aplicat aproximativ 30.000 de sancţiuni, în valoare de peste 7.789.000 lei şi au confiscat bunuri în valoare de 568.020 lei.

'De asemenea, în ceea ce priveşte evoluţia accidentelor rutiere se constată o scădere a numărului acestora în ultimii 3 ani. Pentru neregulile constatate în trafic poliţiştii au aplicat 24.749 de sancţiuni contravenţionale, 16.460 fiind pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 560 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, cu o îmbibaţie mai mică decât cea de la care fapta este considerată infracţiune', menţionează comunicatul.

țTotodată, poliţiştii au retras 1.021 certificate de înmatriculare şi au reţinut 3.386 de permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 738 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi 641 pentru conducere cu viteză excesivă, restul fiind pentru alte abateri

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel