Veste BOMBĂ pentru românii cu credite în franci elvețieni. Ce a decis o instanță

Românii cu credite în franci elvețieni au primit o veste neașteptată din partea unei instanțe. Un client  a reușit în instanță să  obțină înghețarea cursului la data încheierii creditului, fapt ce deschide calea unui precedent juridic.

Informația vine din Gorj, acolo unde un client a reușit să obțină în instanță o decizie definitivă de înghețare a cursului la care trebuie să plătească ratele creditului la data încheierii contractului, adică la cursul din 2007. Este vorba despre prima decizie definitivă a unei instanțe din România în favoarea clientului, fapt care deschide calea unui  precedent juridic.

De asemenea, clientul a obținut și recalcularea tuturor sumelor pe care le-a plătit din 2007 și până în prezent, relatează România TV.

Citește și: Mugur Isărescu, BNR: Nimeni nu ne poate cere să încălcăm grosolan legea din empatie cu debitorii în franci

În acest caz, dacă se va constata că românul a plătit mai mult, banca va fi obligată să-i restituie diferența. Dacă banca refuză să se supună deciziei instanței, atunci, potrivit legii, clientul poate să ceară executarea silită a băncii. 

În România, circa 70.000 de persoane sunt în situația de a achita ratele de la creditele în franci elvețieni la cursul actual, fapt ce a dus la deschiderea a mii de procese împotriva băncilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel