Veșmintele preoțești - afaceri profitabile pentru măicuțe

maica Maria
maica Maria
Iubitoare de case parohiale mașini și lux, fețele bisericești au la dispoziție acum îmbrăcăminte brodată cu fir de aur, care poate fi cumpărată direct de pe internet.  Scutită de taxe și impozite, Biserica Ortodoxă Română dezvoltă fel de fel de afaceri profitabile.

Menită să corespundă pretențiilor înalte ale Prefericiților preoți, fabrica producătoare de lux se află într-o mânăstire de maici din localitatea Fârdea, județul Timiș. Adăpostește 15 măicuţe - cele mai multe venite din zona Moldovei - şi un preot, părintele ieroschimonah Moise. Ideea acestei afaceri a fost a preotului, cel care se ocupă și de site-ul prin intermediul căruia se fac comenzi.

Site-ul se numește orthodoxmall. eu. În oferta de veşminte se găsesc şi produse care sunt caracterizate ca fiind “de lux”. Acestea sunt lucrate în atelierul mănăstirii de cinci dintre maici, cu materiale cumpărate din afara ţării.

O haină preoțească ajunge chiar să se vândă ci 1000 de euro “Toate veşmintele care au preţ de la 1.000 de lei în sus sunt doar din materiale importate. Se lucrează cu Germania, cu Grecia, nici aţa cu care se coase la maşină nu este autohtonă. Calitatea este mult mai bună. În general, tot ce se brodează este cu fir de aur”, a explicat maica Maria Rasofora de la Mănăstirea Fârdea. Îmbrămintea ajunge și peste graniță în țări precum Italia, Germania, Franța sau chiar SUA.

Dacă vreun client dorește un veșmânt personalizat, trebuie să plătească în plus. “Este un atelier creat după banii omului. Dacă omul vrea să comande un veşmânt super, să dea pe spate pe toată lumea, comandă. Îl vrea pe ăsta la 2.500 de lei, îl ia”, a declarat maica Maria.

Afacerea aceasta le-au oferit măicuțelor posiblitatea de a moderniza așezământul monarhal. Vila cu 15 chilii şi ateliere a costat enorm și încă nu a fost finalizată. Din 2007, aici se află un corp cu încălzire centrală şi termopane, care le găzduieşte pe maici. Incinta mai are și grajduri, un solar pentru legume, o stupină şi altele.

       

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel