Verdict PROCES ISTORIC. Mircea Badea: Mi se pare îngrozitor. Absolut fabulos. Nu s-a făcut justiție, poate s-a făcut dreptate!

Badea
Badea

Mircea Badea a dat cărțile pe față în cel mai controversat proces din România.

Invitat la Antena 3, în emisiunea lui Mihai Gâdea, a fost generalul Dan Voinea. În decembrie 1989, când avea gradul de maior la Direcția Procuraturii Militare, a fost desemnat procuror în procesul Elenei și a lui Nicolae Ceaușescu, el întocmind rechizitoriul pe baza căruia cei doi au fost condamnați la moarte și executați, în 25 decembrie 1989. De asemenea, generalul Voinea este cel care a instrumentat două dintre cele mai importante dosare post-decembriste, cel al mineriadei din 13-15 iunie 1990 și cel al Revoluției din decembrie 1989.

Mircea Badea a comentat procesul în urma căruia au fost condamnați soții Ceaușescu. Desigur, mult spus proces, după cum a argumentat realizatorul TV.

Durata celui mai controversat proces

Mircea Badea a fost interesat de un aspect-cheie: procesul în sine. "Cât a durat "procesul"? "Cam o oră și zece minute", a răspuns generalul.

"Procesul lui Miloşevici a durat câțiva ani. Procesele de la Nurnberg au avut loc între 1945 și 1949. Procesul soților Ceaușescu a durat o oră și zece minute, iar așa zisa deliberare a durat zece minute.

Din punct de vedere juridic, ăla numai proces n-a fost! Avocatul numai avocat n-a fost etc. A fost o execuție care a dat multă satisfacție unui popor umilit. Un procuror care vine să judece fără să audieze pe nimeni, fără să aibă nicio probă, iar procesul să se termine într-o oră și zece minute... nu este procuror.


Și faptul că a continuat după Revoluție să fie procuror... ba a făcut și dosarul Revoluției...


Nu cred că este vreun magistrat zdravăn la cap, în lume, care să spună că execuția soților Ceaușescu a fost în urma unui proces. Din punct de vedere juridic, a fost o impostură. Și faptul că magistrații, care s-au complăcut în proces au continuat să fie magistrați... după această comicărie ... asta mi se pare îngrozitor. Faptul că generalul Voinea a continuat să fie procuror și instrumentează și dosarul Revoluției, și dosarul Mineriadei... asta este absolut fabulos.

Generalul a îndeplinit voința poporului, dar nu a fost magistrat. În acel proces nu s-a făcut justiție, poate s-a făcut dreptate, dar asta e altceva”, a zis Mircea Badea la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel