Verdict FINAL pentru ucigașii lui Khashoggi. „Act de parodie a justiției”

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Arabia Saudită a emis „verdictele finale” împotriva a opt bărbați suspectați de moartea jurnalistului Washington Post Jamal Khashoggi, în octombrie 2018.

Conform CNN, cinci dintre pârâți au fost condamnați la 20 de ani de închisoare, a transmis agenția de presă de stat din Arabia. Unul dintre suspecți a primit 10 ani de închisoare, iar cei rămași au fost condamnați la câte 7 ani de încarcerare. Verdictele finale au venit după ce familia jurnalistului i-a „scuzat” pe principalii cinci suspecți în luna mai a acestui an, scăpându-i astfel pe aceștia de pedeapsa cu moarte.

„Procurorul saudit a mai făcut un act de parodie a justiției, astăzi. Aceste verdicte nu au legitimitate legală sau morală. Ele vin la finalul unui proces care nu a fost nici drept, nici just, nici transparent. Acești 5 asasini au primit 20 de ani de închisoare, dar oficialii de nivel înalt care au organizat execuția lui Jamal Khashoggi au fost nevinovați din start”, a spus Raportorul Special al ONU pentru Ucideri Extrajudiciare, Agnes Callamard.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel