Veniturile medicilor și asistenților riscă să scadă. Vezi de ce

medici
medici

Federația Solidaritatea Sanitară din România atrage atenția că noul cadru legislativ privind asigurările de malpraxis determină scăderea nivelului veniturilor, potrivit evz.ro.

Autor: Melinte Oana

Federația Solidaritatea Sanitară din România arată și că din cauza restrângerilor bugetare, pregătirea profesională continuă a angajaților din Sănătate riscă să devină una de tip informal.

"Scăderea nivelului veniturilor este efectul introducerii noului cadru legislativ privind asigurările de malpraxis, obligatoriu datorită Directivei 24. În condițiile în care sistemul asigurărilor de malpraxis va deveni funcțional (el fiind la ora actuală doar o formă de colectare a unor sume de la angajații obligați să se asigure), despăgubirile ce urmează a fi acordate în situații specifice trebuind să fie unele de nivel european, consecința imediată o va constitui creșterea primelor de asigurare pe care trebuie să le plătească salariații.

Profesioniștii din sănătate sunt victimele unei abordări eronate în ceea ce privește cauzalitatea situaților de malpraxis, pe umerii lor fiind așezată, în mod nepotrivit, întreaga responsabilitate privind ivirea acestor situații nefericite. Motiv pentru care costurile noului sistem de asigurări vor diminua considerabil veniturile acestor salariați cu sumele consistente aferente noilor tipuri de asigurări."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel