Venitul de bază universal va fi testat în două regiuni din Anglia. Oamenii vor primi, garantat, 1.600 de lire sterline pe lună

FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

Un venit de bază universal de 1.600 de lire sterline pe lună urmează să fie testat în Anglia, pentru prima dată, într-un program pilot.

 

Treizeci de persoane vor primi o sumă forfetară fără condiții, în fiecare lună, timp de doi ani și vor fi observați pentru a fi înțelese efectele unui venit garantat asupra vieții lor, scrie The Guardian.

Două locuri din Anglia au fost selectate pentru schema micropilot: Central Jarrow, în nord-estul Angliei, și East Finchley, în nordul Londrei.

Will Stronge, directorul de cercetare la thinktank-ul Autonomy, care susține planul, a spus despre cifra de 1.600 de lire sterline: „Aceasta este o sumă substanțială. Venitul de bază universal acoperă de obicei nevoile de bază ale oamenilor, dar vrem să vedem ce efect are această sumă forfetară necondiționată asupra sănătății mentale și fizice a oamenilor, indiferent dacă aleg să muncească sau nu.

„Societatea noastră va avea nevoie de o anumită formă de venit de bază în următorii ani, având în vedere tumultul schimbărilor climatice, întreruperea tehnologiei și tranziția industrială care urmează. Acesta este motivul pentru care construirea bazei de dovezi și implicarea publicului acum este atât de importantă, astfel încât terenul să fie bine pregătit pentru implementarea programului la nivel național.”

Promotorii ideii susțin că venitul de bază universal (UBI) poate oferi tuturor un nivel de securitate economică. Este văzută ca o soluție potențială la insecuritatea de pe piața muncii, în timp ce alții spun că măsura este costisitoare și că sprijinul ar trebui vizat celor cu mai multă nevoie.

Anul trecut, Andy Burnham, primarul orașului Greater Manchester, a spus că UBI este o idee „al cărei timp a venit”, vorbind despre criza costului vieții. Burnham a spus: „Un venit de bază universal va pune o bază solidă, astfel încât să poată oferi o viață sigură, fără griji din toate părțile”.

Programele pilot similare sunt deja în desfășurare în alte țări. În Țara Galilor, guvernul autonom derulează o schemă care plătește 1.600 de lire sterline pe lună timp de doi ani.

În 2020, peste 170 de parlamentari și colegi au îndemnat guvernul să introducă un venit de bază universal pentru „a oferi tuturor sprijinul financiar de care au nevoie pentru a se susține pe ei înșiși și familiile lor” în timpul pandemiei de coronavirus.

Cleo Goodman, un co-fondator al inițiativei Basic Income Conversation, a declarat: „Sperăm că acest plan va avea ca rezultat primele programe pilor ale venitui de bază garantat din Anglia. Nimeni nu ar trebui să se confrunte vreodată cu sărăcia, fiind nevoit să aleagă între încălzire și mâncare, într-una dintre cele mai bogate țări din lume. Venitul de bază are potențialul de a simplifica sistemul de asistență socială și de a aborda sărăcia în Marea Britanie”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel