Venezuela va colabora cu Huawei

Venezuela va dezvolta sistemul tehnologic 4G la nivel naţional cu ajutorul companiei chineze Huawei, care a fost supusă sancţiunilor din partea SUA, a declarat preşedintele venezuelean Nicolas Maduro, informează vineri dpa.

Obiectivul este de a îmbunătăţi conexiunile prin internet şi de telefonie mobilă, a subliniat Maduro, în declaraţii difuzate vineri de postul Telesur.

"Am ordonat să se facă o investiţie împreună cu fraţii noştri chinezi şi tehnologia Huawei... şi a tuturor companiilor ruse, pentru a creşte capacitatea telecomunicaţiilor şi a face ca un sistem 4G la nivel naţional să devină realitate în Venezuela", a spus Maduro într-un comunicat postat pe Twitter de preşedinţia Venezuelei.

"Huawei va fi în Venezuela", a declarat Maduro. El a calificat Huawei drept "cea mai avansată tehnologie şi companie de comunicaţii din întreaga lume" şi a catalogat acţiunile SUA împotriva ei drept o "agresiune imensă".

Săptămâna trecută, SUA au plasat Huawei pe lista neagră a companiilor ale căror relaţii de afaceri cu parteneri americani sunt strict controlate. Preşedintele american Donald Trump şi-a justificat acţiunea invocând îngrijorări de securitate în legătură cu tehnologia din China. Mulţi experţi văd aceste sancţiuni în contextul războiului comercial în curs dintre Washington şi Beijing.

China este un aliat-cheie al lui Maduro, care este tot mai izolat pe scena internaţională după ce SUA şi o serie de alte ţări l-au recunoscut pe liderul opoziţiei Juan Guaido drept preşedinte interimar al Venezuelei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel