Venezuela şi India, fără festivităţi de Revelion

india
india

Deși pentru majoritatea oamenilor, Revelionul este prilej de fericire, două state au decis ca toate festivitățile planificate pentru petrecerea dintre ani să fie anulate, din cauza unor evenimente recente tragice.

Venezuela și India au decis ca festivitățile planificate cu ocazia Anul Nou 2013 să fie anulate, neexistând motive de bucurie.

Mult prea îngrijorați de starea de sănătate a președintelui lor, Hugo Chavez, venezuelenii nu au găsit motive de sărbătoare. Președintele Venezuelean a suferit, în luna decembrie, a patra intervenție chirurgicală din vara lui 2011 încoace, de când i-a fost descoperită o tumoare în zona pelviană.

Ultima operație a președintelui Hugo Chavez a durat șase ore, acesta aflându-se acum în perioada de recuperare.

Nici India nu a avut motive de sărbătoare, atmosfera din țară fiind una tristă, după ce o studentă de 23 de ani a fost violată în grup, într-un autobuz care circula prin New Delhi, pe 16 decembrie. Autorităţile din New Delhi au îndemnat oamenii să aprindă lumânări, pentru a-şi exprima solidaritatea cu victima.

Cazul a revoltat întreaga populaţie şi a stârnit ample proteste de stradă. Mii de oameni au mărşăluit, ulterior, prin centrul oraşului New Delhi şi au cerut mai multă siguranţă.

Poliția din Delhi a invocat acuzația de crimă împotriva bărbaților acuzați de viol în grup, după ce studenta a decedat într-un spital din Singapore, acuzația urmând a fi depusă în instanță pe 3 ianuarie, potrivit Daily News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel