Venezuela: Opozantul Juan Guaido denunţă ''o desfiinţare'' a parlamentului ţării de către regimul de la Caracas

Opozantul venezuelean Juan Guaido a denunţat joi ''desfiinţarea'' parlamentului ţării, în opinia sa, de către regimul preşedintelui Nicolas Maduro după eşuarea revoltei militare din 30 aprilie, relatează AFP.

Dacă are loc o lovitură de stat în Venezuela, atunci ea este desfiinţarea parlamentului, a declarat Guaido într-o conferinţă de presă, denunţând terorismul de stat al preşedintelui uzurpator Nicolas Maduro. După mai mult de o săptămână de la apelul la revoltă lansat de Guaido, Maduro a trecut la acţiune.

Miercuri seara, regimul l-a arestat pe vicepreşedintele Adunării naţionale Edgar Zambrano, pe care îl acuză că a susţinut tentativa de rebeliune. După aproape 24 de ore de la arestare, avocata lui Zambrano, Lilia Camejo, a afirmat într-o conferinţă de presă că nu a putut lua legătura cu el. Secretarul de stat american Mike Pompeo, calificând această arestare ca fiind arbitrară, a reluat joi apelurile SUA de eliberare imediată a lui Zambrano.

Acest asalt asupra Adunării naţionale ar trebui să facă regiunea şi lumea întreagă să conştientizeze că dictatura nu este interesată de soluţii constituţionale la problemele poporului venezuelean, a adăugat Pompeo. Zambrano face parte dintr-un grup de zece parlamentari inculpaţi de justiţia venezueleană pentru sprijinul lor faţă de revolta eşuată din 30 aprilie. Ei sunt acuzaţi îndeosebi de înaltă trădare şi de conspiraţie. Adunarea constituantă, formată doar din partizani ai preşedintelui socialist, le-a ridicat imunitatea.

După arestarea lui Zambrano, Richard Blanco, unul dintre aceşti deputaţi, a anunţat joi că a găsit refugiu la reşedinţa ambasadorului Argentinei. O altă deputată a opoziţiei inculpată de către justiţie, Mariela Magallanes, s-a refugiat la reşedinţa ambasadorului Italiei. La începutul serii, un coleg al său, deputatul Americo de Grazia, a anunţat pe Twitter că s-a refugiat la aceeaşi reşedinţă. În contextul revoltei din 30 aprilie, Leopoldo Lopez, una dintre figurile opoziţiei, care era consemnat la domiciliu din 2017 şi care a apărut alături de Guaido, s-a refugiat şi el la ambasada Spaniei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel