Venezuela: Maduro neagă că unul din miniştrii săi ar avea legături cu Hezbollah

Preşedintele venezuelean, Nicolas Maduro, i-a luat vineri apărarea ministrului său Tareck El Aissami, luat ca ţintă, în opinia sa, de Washington şi "trădători" din guvern care susţin că are legături cu mişcarea şiită Hezbollah, relatează AFP.

În cursul unui discurs public la care a asistat şi Tareck El Aissami, Nicolas Maduro a afirmat că guvernul american "îşi petrece timpul atacândul-l" pe ministrul industriei, "deoarece este fiul unui cuplu arab (...) şi este provenit dintr-o familie în parte din Siria, în parte din Liban".

"Vor să îi găsească legături cu Hezbollah. Îl cunosc bine pe Tareck, îl cunosc foarte bine. Niciodată în viaţă nu a avut vreo legătură cu cineva din Hezbollah", a declarat preşedintele socialist.

Tareck El Aissami, 44 de ani, este inclus din februarie 2017 pe lista traficanţilor de droguri de autorităţile de la Washington, principalul sprijin al opozantului venezuelan Juan Guaido.

În februarie, şeful diplomaţiei americane, Mike Pompeo, a afirmat că Hezbollah, sprijinit de Iran şi considerat de Statele Unite organizaţie "teroristă", este activ în Venezuela.

Afirmaţii confirmate la sfârşitul lui iunie de fostul şef al serviciilor de informaţii din Venezuela, generalul Cristopher Figuera, plecat în Columbia după o revoltă eşuată împotriva lui Nicolas Maudro.

Într-un interviu acordat cotidianului Washington Post, Cristopher Figuera a spus că celule ale Hezbollah operează în mai multe regiuni din ţară unde strâng fonduri.

"În fiecare zi, Departamentul de Stat şi trădătorii plecaţi acolo (în Statele Unite) pentru a se pune în slujba imperiului gringo îl atacă pe Tareck El Aissami pentru că este un om curajos, care nu are un preţ, un adevărat patriotşi

un revoluţionar", a insistat Nicolas Maduro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel