Urmărește emisiunea live


Veneția va percepe taxă de intrare, însă nu este primul oraș care face acest lucru. Radu Mazăre a impus, în anii 2000, taxă de intrare în Mamaia

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Veneția urmează să perceapă o taxă de vizitare pentru toți turiștii care vin în oraș.

Veneția urmează să îi oblice pe turiști să își rezerve vizita în avans și să perceapă o taxă de intrare în încercarea de a-și gestiona cei 20 de milioane de vizitatori în fiecare an.

Consiliul de la Veneția spune că obiectivul principal al taxei de înregistrare și contribuție este gestionarea fluxului de oameni în perioadele de vârf. Consilierul pentru Turism Simone Venturini spune că se va asigura că turiștii și locuitorii se pot bucura de oraș într-un mod mai puțin aglomerat și mai respectuos.

"Orașul Veneția este unic și delicat, trebuie conservat și nu consumat de turismul de masă. Deci, acest nou sistem este despre găsirea unui echilibru." explică Venturini.

Taxa se va aplica numai călătorilor de o zi, deoarece cei care stau peste noapte vor plăti deja o taxă de oraș și vor primi un cod de înregistrare QR.

Consilierul de finanțe de la Veneția, Michele Zuin, spune că prețul de înregistrare va depinde de cerere.

„Va trebui să rezervați prin intermediul unui site web, iar costul va varia de la 3 la 10 euro, în funcție de câți vizitatori s-au înscris deja în acel moment”.

Cu toate acestea, unii rezidenți și proprietari de afaceri sunt sceptici.

Letizia Matuzzi este rezidentă și proprietară de afaceri și spune că în urmă cu 60 de ani, în oraș erau de trei ori mai mulți venețieni.

"Sunt prea mulți turiști și nu suficienți rezidenți în Veneția. Toate casele sunt acum închiriate vizitatorilor, dar nu cred că o taxă în plus este soluția", a spus ea.

Excepții în Veneția

Vor exista mai multe excepții de la noile reguli. De exemplu, taxa nu se va aplica persoanelor care călătoresc la Veneția pentru muncă sau studii, celor care vizitează membrii familiei și turiștilor care vin în oraș pentru un eveniment cultural sau sportiv.

Cei care sunt scutiți vor trebui să semneze o declarație, care dacă va fi considerată falsă, va fi considerată infracțiune.

"Abordarea noastră nu este militarizarea orașului, nu veți vedea puncte de control sau sârmă ghimpată. Pur și simplu un ofițer de poliție locală ar putea cere să vă vadă rezervarea." afirmă Venturini.

Este de așteptat ca sistemul să intre în vigoare oficial pe 16 ianuarie și va fi însoțit de o campanie internațională de informare despre modul în care funcționează, scrie newseu.cgtn.com.

Radu Mazăre a impus taxă de intrare în Mamaia

La începutul anilor 2000, Radu Mazăre de la PSD a realizat un sistem de bariere prin care toți cei care nu aveau locuința în Constanța trebuiau să plăteasca taxa de intrare în Mamaia.

Atunci, Radu Mazăre a făcut o discriminare pentru că taxa serios toate mașinile care nu erau din Constanța, conform autolatest.

De asemenea, există taxă de pod atât la Fetești-Cernavodă, cât și la Giurgiu-Ruse.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel