Vela, clarificări pentru diaspora de Paști 2020

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a făcut clarificări despre românii care vor să se întoarcă acasă de Paști.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a făcut clarificări despre românii care vor să se întoarcă acasă de Paști.

„Aș dori să le precizez că venind în țară, cei care totuși vin, sunt în situația în care ne obligă să aplicăm prevederile OM anterioare, ceea ce înseamnă că vor sta în locuri special amenajate de carantină, situație care nu face plăcere nimănui", a spus ministrul de Interne.

„Am spus acest lucru pentru a clarifica discuțiile și ce a apărut în spațiul public cu privire la ordinul Ministerului Sănătății și o decizie a comandantului acțiunii, care prevedeau unele condiții de carantinare", a mai spus Vela.

Informație eronată. Întoarcerea în țară înseamnă carantină instituționalizată

„Vreau să vă spun și să vă anunț că astăzi avem disponibile încă 13.254 de locuri în carantină. Așadar, cei care au crezut că nu se mai aplică o carantină în zone special amenajate, carantina instituționalizată, pentru a le clarifica această informație precizez că respectivul ordin se referă la definiția izolării, care are mai multe etape.

Cei care au perceput că pot veni de Paști acasă, că vor sta în izolare la domiciliu, au perceput într-un mod sau într-o informare eronată pe tot ceea ce a ținut de dezbaterile în spațiul public. Am discutat și cu ministrul Sănătății și cu colegii din zona medicală. Acolo sunt definite spațiile, etapele și zonele de carantinare. Astăzi, acum, România are avantajul că nu este la nivelul înregistrat în alte state și încă avem spații de carantinare", a încheiat ministrul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel